Благодаря,че подкрепихте този сайт като гласувахте за него от тази иконка! Сайт №1 в класацията на BG TOP за месец Декември 2011 година и месец януари 2012
Крем за много суха кожа

МОРСКИ ДЪЖД

Благодарение на внимателно подбрания състав, средствата от серия «Морски дъжд» помагат на кожата да се адаптира към променящите се условия на външната среда, дават й усещане за обгръщата нежност и мека кадифена влага.


Активни компоненти , влизащи във всички козметични средства от серията:


ХИТОЗАН – натуралният полимер хитозан е съвместим със структурата на кожата. Като се свързва с клетките на кожата, хитозанът образува прекрасно задържащо влагата покритие, което позволява на кожата да диша свободно. Прониквайки в нея, хитозанът активира процесите на регенерацията й и спомага за подмладяването й. Осигурява и доставката на други активни съставки от крема в дълбоките слоеве на кожата.

  • Суперхидратант: превъзходно задържа водата, подобрява влагозадържащите свойства на кожата.
  • Образува на повърхността на кожата покритие,проницаемо за въздуха, на основата на хитозана се произвеждат най-висококачествените средства за защита на кожата.
  • Ph на хитозана способства за съхраняването на баланса на повърхностните слоеве на епидермиса близък до естествения (около 5,5).
  • Хитозанът е ефективен имуномодулатор и козметичните средства, съдържащи хитозан се ползват даже при много чувствителна и реактивна кожа.
  • Мощните ранозаздравяващи свойства на хитозана с успех се ползват след пилинг, лазерна шлифовка и пластична хирургия. Превъзходните бактерицидни качества на хитозана позволяват на козметолозите да отстраняват обриви от всякакъв произход.

МОРСКИ МЪХ – най-богатите по състав водорасли, които се добиват по крайбрежието на северния Атлантик, на Колския полуостров и в Далечния изток. Екстратът от водорасли стимулира процесите на регенерация на клетките. Оказва смекчаващо и антиоксидантно въздействие. Ефективно овлажнява кожата и задържа в нея влагата,  благодарение на високото съдържание на полизахариди, органични киселини и минерални соли.
Морският мъх - КАРАГЕН - (ирландски мъх) – това е промишленото наименование на два вида червени водорасли от бреговете на Северния Атлантик, от Колския полуостров и Далечния Изток. От карагена се получава пихтиеста маса (състояща се от полизахариди, които са главната съставна част на карагинина), използвана в  козметологията.

ЕКСТРАКТИ ОТ МОРСКИ ВОДОРАСЛИ – това са уникални растения с цяла гама полезни за кожата вещества, количеството на които е десет пъти повече, отколкото в сухоземните растения. В тях се съдържат полизахариди, витамините А, D, В12, Е, минералните елементи калций, магнезий, микроелементите на йода, брома, фосфора, цинка, желязото, сярата, хлорофила, мастните киселини. Природният екстракт от кафяви морски водорасли възстановява минералния баланс, оказва регенериращо и антиоксидантно действие. Освен това притежава уникалното свойство да абсорбира токсините и продуктите от клетъчната обмяна, което означава, че забавя стареенето на кожата.

  • Пълен набор от макро- и микроелементи и широк спектър от витамини, пантогенова и фолиева киселина и др., които леко се усвояват от организма.
  • Микроелементен състав на морските водорасли в биодостъпна форма: йод, калий, калций, желязо, магнезий, фосфор, натрий, мед, цинк, които участват в мнозинството реакции на обмяната на веществата,  способстват овлажняването и укрепването на кожата.

КРЕМ-ГЕЛ
за много суха кожа

Лек и нежен крем, който моментално утолява жаждата на кожата за влага, контролира постъпването на влагата, нейното съхранение и използване. Запълва дефицита от силиций в кожата, стимулира процесите на изработване на липиди  и протеини, които са отговорни за поддържането на младостта на кожата.
Минералите обезпечават способността на кожата да привлича влага от въздуха за поддържане и възстановяване на идеалната овлажненост на кожата.
Полизахаридите от водорасли овлажняват и предпазват кожата от загубата на влага, разглаждат текстурните недостатъци, снемат повърхностното напрежение от кожата, като по този начин препятстват образуването на бръчки.
Начин на употреба: нанася се върху чиста кожа сутрин с леки масажни движения. Сияеща и максимално овлажнена, кожата е със здрав равен цвят и гладка, кадифено нежна повърхност. Крем-гелът отстранява чувството на стегнатост и опънатост на кожата, препятства образуването на малки бръчици.

50 мл